Postup přípravy receptu Květáková polévka s krupicovými noky:
1. Máslo utřeme do krému. Postupně přidáváme krupici a vejce. Osolíme a okořeníme strouhaným muškátem.
2. Petrželku omyjeme, osušíme, jemně pokrájíme, čtvrtinu vmícháme do těsta. Necháme odpočívat 30 min. Dvěma lžičkami vypíchneme nočky. Vaříme 25 min. na velmi mírném ohni pod bodem varu.
3. Oloupanou cibuli posekáme. Květák očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky. Koštál pokrájíme na kostky. Cibuli zesklovatíme na másle.
4. Květák zalijeme asi 500 ml horkého vývaru. Vaříme asi 15 min. Trochu petrželky dáme stranou, zbytek rozmixujeme s polévkou a smetanou. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátem.