Použité suroviny receptu Květáková polévka s petrželkou a pomerančovou kůrou :
1 střední cibule
| 50 g másla
| 1 menší květák
| 1 snítka petrželky
| 2 bobkové listy
| 4 kuličky nového koření
| 2 lžíce hladké mouky
| 800 ml mléka
| 1 špetka muškátového květu
| sůl
| 1 pomeranč
| 100 ml smetany
Postup přípravy receptu Květáková polévka s petrželkou a pomerančovou kůrou :
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji do sklovata na másle, přidáme na kousky nasekaný květák, jemně nasekanou petrželku, koření (bobkový list a nové koření) a krátce zarestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Dochutíme solí, muškátovým květem a nastrouhanou kůrou z pomerančů. Na závěr zjemníme smetanou a ještě krátce povaříme.
Fotky receptu Květáková polévka s petrželkou a pomerančovou kůrou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!