Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem:
50 g másla
| 2 velké, nejlépe sladké bílé cibule, nahrubo nasekané
| 2 řapíky celeru, drobně nakrájené
| 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
| špetku mletého chilli koření
| kostku zeleninového vývaru
| velkou špetku nitek šafránu nebo 1/4 lžičky mletého
| 450 g uzené ryby (filátka s kůží)
| 250 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
| 1 středně velký květák, rozebraný na růžičky
| malou hrst nasekaného čerstvého koriandru
Postup přípravy receptu Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem:
1. Máslo dejte do velkého silnostěnného hrnce a na mírném plameni rozpusťte. Vsypte cibuli, celer i česnek a za občasného promíchání smažte asi deset minut – zelenina by neměla chytit barvu. Poprašte chilli a smažte ještě minutu.
2. V jiném hrnci uveďte do varu dva litry vody, přidejte bujon v kostce a rozpusťte. Posypte šafránem, snižte teplotu tak, aby vývar jen jemně vřel, a přidejte do něj rybu. Povařte tři minuty, pak rybu vyjměte a uchovejte stejně jako vývar.
3. Do hrnce se zeleninou přidejte brambory, promíchejte, zalijte šafránovým vývarem, uveďte do nepříliš prudkého varu a napůl zakryté pokličkou deset minut povařte. Vsypte květák, osolte a opepřete, povařte zhruba dvacet minut, až je všechno úplně měkké. Pak polévku částečně nebo úplně rozmixujte.
4. Vraťte do hrnce a znovu uveďte do mírného varu. Z ryby stáhněte kůži, vidličkou maso rozdělte na jednotlivé dílky a zkontrolujte, jestli v nich nejsou malé kosti. Spolu s koriandrem přidejte do polévky, podle chuti ji dokořeňte a podávejte velmi horkou.
Fotky receptu Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!