Vložil: | Zdeva |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Květákový nákyp s masem a rajčaty:
1 kg květáku
| 500 g rajčat
| 1/2 housky
| 1 cibule
| olej
| 500 g mletého masa různého druhu
| pepř
| sůl
| 1 lžička sladké papriky
| 1 vejce
| 50 g parmazánu
| máslo
| 2 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Květákový nákyp s masem a rajčaty:
Na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso, podusíme a okořeníme pepřem, solí a paprikou. Masovou směs necháme trochu vychladnout a pak do ní vmícháme vejce a vymačkanou housku, kterou jsme předtím namočili do studené vody. Omytý a okapaný květák rozebereme na růžičky a potom do vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Na květák navrstvíme mleté maso a na něj rozložíme oloupaná a na plátky nakrájená rajčata. Rajčata posypeme vrstvou strouhaného parmazánu. Navrch poklademe malé kousky másla. Zapékáme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Před podáváním Květákový nákyp s masem a rajčaty posypeme petrželkou.
Fotky receptu Květákový nákyp s masem a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!