Postup přípravy receptu Kynuté borůvkové knedle:
Zahřejeme trošku mléko, jen aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme cukr a necháme asi cca pět minut působit. Mezitím si přesejeme polohrubou mouku, přidáme do ní vajíčka, špetku soli a kvásek. Vše důkladně prohněteme a vytvoříme nelepivé tužší těsto....mouku můžeme přidat dle potřeby. Necháme kynout cca 40 minut, poté ještě jednou prohněteme a necháme ještě kynout 15-20 minut. Těsto rozválíme a vykrojíme větší čtverce nebo kolečka, do kterých klademe borůvky (nejlépe čerstvé!, mražené borůvky můžou způsobit, že knedle tak nenaběhnou). Zabalíme pořádně, uděláme větší bochánky. Vaříme na páře cca 10 minut. Větší knedle i 20 minut. Při vaření neodkrýváme poklici, jinak knedle slehnou! Vyjmeme, potřeme máslem, aby se nelepily k sobě. Posypeme cukrem moučka, kakaem a polejeme rozehřátým čerstvým máslem. Já místo kakaa sypu skořicí.