Použité suroviny receptu Kynuté houskové knedlíky i pro začátečníky:
500 g hrubé nebo polohrubé mouky
| 1 vejce
| 3 dl vlažné vody nebo mléka
| 2 housky
| 20 g droždí
| 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu Kynuté houskové knedlíky i pro začátečníky:
Do mísy prosejeme mouku, kterou jsme promíchali se solí. Z vlažné vody nebo mléka a droždí uděláme kvásek, ten pak vlijeme na mouku a přidáme vejce.
Těsto dobře propracujeme a přidáme na kostičky nakrájenou housku. Promísíme a asi hodinu necháme kynout.
Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 3 části, z každé vytvarujeme knedlík. Knedlíky vložíme do osolené vařící vody a vaříme asi 20 minut. Po vyjmutí z vody knedlíky ihned krájíme - nejlépe nití - na plátky.
Fotky receptu Kynuté houskové knedlíky i pro začátečníky: