Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynuté knedle s broskvemi a strouhankou:
1,5 kg broskví
| 300 g hrubé mouky
| 100 g polohrubé mouky
| na špičku nože soli
| 1 lžička cukru krupice
| 250 ml mléka
| 20 g kvasnic
| 1 vejce
| dle potřeby: mouka na vál
| dle potřeby: máslo na polití
| Na posypání:
| 4 lžíce strouhanky
| 1 lžíce moučkového cukru
| 1 lžíce másla
Postup přípravy receptu Kynuté knedle s broskvemi a strouhankou:
Broskve omyjeme, vypeckujeme a dáme okapat. Cukr utřeme s kvasnicemi, zalijeme částí vlažného mléka a necháme zakryté na teplém místě vzejít.
Hrubou a polohrubou mouku prosijeme do mísy se solí. Rozklepneme vejce, přidáme zbylé mléko, kvásek a zaděláme tužší hladké těsto. Zakryté dáme kynout.
Pak vyválíme plát, vykrájíme čtverce, na ně položíme broskve a zabalíme knedlíky.
Po chvilce kynutí je vhazujeme do vroucí osolené vody. Po 4 minutách je obrátíme a vaříme ještě 4 minuty. Po vyjmutí je propíchneme.
Porce na talíři posypeme strouhankou opraženou s cukrem na másle a pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bílou kávou či moštem.
Fotky receptu Kynuté knedle s broskvemi a strouhankou:
Fotky vložil: uschi3,kozaroza,epospa,damami,alenab