Postup přípravy receptu Kynuté knedlíky s višněmi:
Z droždí, cukru, mléka a lžíce mouky si připravíme kvásek a necháme jej vykynout. Potom přidáme zbývající mouku, změklou vymačkanou žemli, sůl, zbývající vlažné mléko s rozkvedlaným vejcem a rozpuštěným tukem a vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejné kousky, které naplníme ovocem, uzavřeme, zakulatíme a dáme ještě asi na 15 minut kynout. Potom je vkládáme do vařící vody a vaříme asi 2-3 minuty nejdříve na jedné straně, obrátíme a dovaříme 2-3 minuty na druhé straně. Uvařené knedlíky propichujeme vidličkou. Sypeme je cukrem se skořicí nebo s tvarohem a mastíme máslem.