Postup přípravy receptu Kynuté koláčky s tvarohem:
Z vlažného mléka, droždí, lžičky mouky a lžičky cukru připravíme kvásek. Mouku dáme do mísy, smícháme s cukrem, kváskem, rozehřátým tukem, nastrouhanou citrónovou kůrou, solí, rumem a žloutky. Ze směsi zpracujeme těsto, které necháme kynout asi půl hodiny. Na pomoučeném válu vytvoříme z těsta malé bochánky, jejichž střed promáčkneme a naplníme ho nádivkou z tvarohu smíchaného s vanilkovým cukrem a vejcem. Do středu nádivky vmáčkneme několik kousků kompotovaných jablek a na teplém místě je necháme ještě asi 10 minut kynout. Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem a koláčky pečeme cca 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Necháme vychladnout a podáváme doplněné trochou jablečné zavařeniny.