300 g polohrubé mouky
| 500 ml vlažného mléka
| 2 vejce
| 20 g droždí
| 1 lžíce cukru moučka
| špetka soli
| 1 olej na smažení
| 300 g ovoce
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Kynuté lívance s ovocem:
Droždí rozdrobte do misky, posypte lžicí moučkového cukru a promíchejte. Přidejte 2 lžíce mouky a 100 ml vlažného mléka. Misku přikryjte utěrkou a kvásek nechte vykynout. Ve zbylém mléce rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli a za stálého míchání přidejte mouku. Nakonec přidejte kvásek a vypracujte řídké těsto. Dobře promíchejte a nechte vykynout asi půl hodiny. Tenké lívance zvolna opékejte z obou stran v lívanečníku na rozehřátém oleji. Drobné ovoce - jahody, borůvky, rybíz apod. omyjte, očistěte a krátce osmahněte na másle spolu s vanilkovým cukrem. Hotové lívanečky ozdobte směsí ovoce a ihned podávejte.