Postup přípravy receptu Kynuté lívance s pórkem a sýrem:
Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na jemné proužky. Sýr nastrouháme najemno.
Droždí mícháme s cukrem, dokud se kvasnice nerozpustí, přidáme asi 1/3 vlažného mléka a 3 hrsti mouky. Vše rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
Vejce rozšleháme se zbývajícím mlékem, solí a pepřem. Postupně vmícháme mouku a kvásek. Těsto na lívanečky necháme na teple vykynout. Potom do něho vmícháme jemně nakrájený pórek a nastrouhaný sýr. Těsto necháme opět asi 15 minut kynout.
Rozpálený lívanečník potíráme olejem a lžící plníme těstem. Teplotu zmírníme a zvolna upečeme lívanečky z obou stran dozlatova.
Pórkové lívanečky se sýrem můžeme podávat jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu. Výborně chutnají jako samostatný pokrm s bylinkovou omáčkou ze zakysané smetany.