Postup přípravy receptu Kynuté smetanové suky:
Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Do mísy prosijeme mouku, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme vlažnou smetanu. Vsypeme do ní lžíci cukru, rozdrobíme kvasnice, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Pak do mísy přidáme sůl, zbytek cukru, citronovou kůru, žloutky, vlahé rozpuštěné máslo a vařečkou vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout (asi hodinu). Z vykynutého těsta oddělujeme lžící kousky na pomoučený vál. Každý kousek rozválíme na váleček tloušťky malíčku a smotáme do šneka nebo uvážeme uzel. Rovnáme je na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme ještě chvíli kynout na plechu a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Pečeme dorůžova asi 15 minut.