Použité suroviny receptu Kynutý chlazený jablečný závin:
1/2 kg hladké mouky
| 1 hera
| 2 celá vejce
| 5 dkg cukru (já to nevážím-dávám tak jednu lžíci, vyzkoušeno je i to že ho nedám vůbec)
| 4 lžíce mléka (taky dávám od oka)
| 1 kostka droždí
| dle chuti: jablka, mletá skořice a rozinky
Postup přípravy receptu Kynutý chlazený jablečný závin:
Do mouky nakrájím Heru, vyklepnu vejce a zaliju vlažným mlékem s cukrem ve kterém jsem nechala vzejít droždí. Celé to rukou uhňácám (vypracuju) až se těsto nelepí a je z toho líbivý bochánek. Ten potom nechám v míse a dám ho (přikrytý) na hodinu kynout do lednice.
Vykynutý bochánek rozdělím na 4 díly a ty už zpracovávám běžným způsobem: rozválím, těsto posypu strouhankou (jemnou) a plním dle chuti ta jablka nejsou podmínkou zkoušela jsem i jiné ovoce, tvaroh, i slanou verzi (ten cukr ale vynechám). Zavinu a dám všechny 4 závinky péct (vlezou na jeden plech). Před pečením potřu vodou s rozpuštěným cukrem. Kdo ochutnal, hovořil v superlativech ale jste první komu recept předávám.
Fotky receptu Kynutý chlazený jablečný závin:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!