300 g polohrubé mouky
| 15 g droždí
| 50 g moučkového cukru
| 40 g másla
| dle chuti: sůl
| 150 ml mléka
| 30 g mletého kokosu
| NÁPL :
| 600 g jablek
| 3 vejce
| dle chuti: citrónová šťáva
| 200 ml zakysané smetany
| 3 vanilkové cukry
| dle chuti: vanilková esence a rum
| 40 g vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Kynutý jablečný koláč:
Do poloviny teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a zahustíme lžící mouky. Necháme vykynout. Do mísy dáme zbylou mouku, cukr, změklé máslo, mletý kokos, sůl a zalijeme zbytkem mléka. Přilijeme kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme opět vykynout. Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na plát. Přeneseme ho na vymazaný plech s vyšším okrajem a dno těsta propícháme vidličkou. Osminky oloupaných jablek potřeme citrónovou šťávou a naskládáme na těsto. Ze zakysané smetany, vajec a cukru vymícháme hladkou zálivku a dochutíme ji rumem a vanilkovou esencí. Jablka na koláči přelijeme zálivkou a posypeme mletými ořechy. Pečeme při 180°C dorůžova.
Fotky receptu Kynutý jablečný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!