200 g čerstvých hub
| 1 lžíce tuku
| 1 cibule
| 1 lžíce mouky
| 1-2 rajčata nebo 1 kyselá okurka
| 1/2 jablka
| 1 l vody
| 100 ml kysané smetany
| sůl,kopr nebo zelená cibulová nať
| 1
Postup přípravy receptu Kyselá houbová polévka:
Houby očistíme, nakrájíme na kousky a zvolna osmažíme na tuku. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, mouku a trochu orestujeme. Poté zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme 15 minut. Do polévky přidáme oloupaná rajčata nebo okurku a oloupané jablko nakrájené na tenké plátky. Ještě několik minut povaříme. Při podávání na stůl vložíme do každého talíře 2 lžičky kysané smetany a nasekaný kop či zelenou cibulovou nať
Fotky receptu Kyselá houbová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!