Postup přípravy receptu Kyselá ostrá polévka:
Maso omyjeme, vložíme do půl litru vody a vaříme při mírné teplotě doměkka. Sušené houby namočíme do vlažné vody a necháme asi 15 minut změknout. Tofu nakrájíme na kostičky, špenát opereme a nařežeme na kousky, výhonky a houby na nudličky, česnek na plátky. Chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme česnek i kuličky pepře a lehce osmahneme. Zalijeme 500 ml vody, vývarem a přivedeme k varu. Uvařené maso nakrájíme a vložíme do polévky spolu se špenátem, bambusovými výhonky, papričkami, houbami a tofu. Ochutíme sójovou omáčkou, přidáme v troše vody rozmíchaný solamyl a necháme projít varem. Vmícháme rozšlehaná vejce, nakonec ocet a koriandr.