4 plátky telecích řízků
| 4 plátky šunky
| 30 g másla
| 100 g sardelové pasty
| 60 g hladké mouky
| 1 vejce
| 1 lžíce másla
| 120 g strouhanky
| 160 g sádla
Postup přípravy receptu Labužnické telecí řízky:
Řízky po okrajích nařízneme a naklepeme je do tenka, každý kousek potřeme směsí másla a sardelové pasty. Na kousky masa potom přitiskneme plátek šunky a celý řízek obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Řízky obalujeme jen lehce, aby nebyly moc suché. Nachystané řízky vložíme do rozpáleného sádla stranou, na které je plátek šunky a smažíme z obou stran do červena asi 10 minut. Hotové řízky potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme s bramborovými hranolky.
Fotky receptu Labužnické telecí řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!