Použité suroviny receptu Lahodná krupice s jahodami:
300 g hrubé krupice
| 200 g cukru
| 4 vejce
| plechovka jahod
| 1 šlehačka
| 200 g másla
| 1/2 l vody
Postup přípravy receptu Lahodná krupice s jahodami:
Krupici uvaříme ve vodě, zašleháme do ní cukr, máslo a vejce a stále promícháváme, aby se neutvořil škraloup. Krupici vychladíme, poklademe jednotlivé porce jahodami s cukrem a navrch ještě přidáme kopeček šlehačky.
Fotky receptu Lahodná krupice s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Já jsem vařívala dětem krupici většinou z 1/2 litru mléka. Dávala jsem krupice 6 odměrek od sunaru a 3 odměrky cukru, pokud jsem již nepřislazovala Grankem, tak cukru 4 odměrky = 30 až 40 g cukru. Odměrku s krupicí jsem nevážila, ale bude jí na váhu méně než cukru.
Autorka na 1/2 l vody používá 200 g cukru a 300 g krupice. Tak nevím.