Použité suroviny receptu Lahodně vláčná bábovka ke kávě:
Drobenka:
| 125 ml hnědého cukru
| 1 lžíce mleté skořice
| 125 ml na jemno posekaných vlašských ořechů
| Těsto:
| 250 ml másla pokojové teploty
| 250 ml jemného krystalového cukru
| 2 vejce
| 1/2 vanilkového cukru
| 250 ml neochuceného jogurtu
| 1 lžička jedlé sody
| 500 ml polohrubé mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1/2 lžičky soli
| dle chuti: moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Lahodně vláčná bábovka ke kávě:
Předehřát troubu na 180°C.
Vymazat a vysypat bábovkovou formu velikosti asi 23 cm. Připravit drobenku smícháním hnědého cukru, skořice, a ořechů. Dát stranou. Ve velké míse našlehat šlehačem máslo a potom přidat cukr, vanilkový cukr a našlehat do lehka. Přidat po vejci a postupně je zašlehat. V jiné míse smíchat jogurt a jedlou sodu. Na kus pergamenového papíru přesít mouku s práškem do pečiva a solí.
Zašlehat mouku do máslové směsi střídavě s jogurtem (začínat a končit suchými ingrediencemi).
Vložit 1/3 těsta na dno formy, na to vložit větší část drobenky a tu pokrýt zbytkem těsta. Posypat zbytkem drobenky. Péct po 45-50 minut nebo až špejle po jejím zapíchnutí do středu bábovky vyjde ven čistá. Nechat vychladnout ve formě a potom vyklopit na servírovací talíř a pocukrovat.
Fotky receptu Lahodně vláčná bábovka ke kávě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!