4 jarní cibulky (nebo 1 pórek)
| 200 g rajčat
| 1 lžíce oleje
| 250 ml zeleninového vývaru
| 2 trojúhelníčky smetanového sýra
| 150 g smetany ke šlehání
| sůl
| pepř
| 2 lžíce mandlových lupínků
| 2 lžíce sherry
Postup přípravy receptu Lahodný sýrový krém:
Půlku cibulky nakrájíme na kolečka a necháme si na ozdobu, druhou najemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nasekanou cibulku a mícháme, až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar. Přidáme rozmačkaný tavený sýr.
Za stálého míchání necháme sýr roztavit. Přimícháme smetanu a zvolna vaříme 3 minuty. Občas promícháme. Rozpůlíme rajčata, lžičkou odstraníme semena a dužniny nakrájíme na kostičky. Mandlové lupínky dozlatova opražíme na suché pánvi.
Polévku osolíme, opepříme a výrazně ochutíme sherry. Poté ji rozmixujeme do pěny. Rozdělíme ji do talířů, posypeme rajčaty a mandlovými lupínky. Ozdobíme kolečky jarní cibulky. Pokud nám polévka zbyde, můžeme ji použít na zapečení těstovin apod.
Fotky receptu Lahodný sýrový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!