Postup přípravy receptu Lakované kuře:
Kuře omyjeme a vykostíme. Maso nakrájíme na kousky. Ze zázvoru, bílého vína a sojové omáčky připravíme marinádu, do níž vložíme kuřecí maso, které necháme hodinu marinovat. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj kousky kuřete. Ze všech stran rychle osmahneme. Maso vyjmeme z oleje, zbavíme se přebytečného tuku a necháme 5 minut odležet. Z pánve slijeme olej a dáme do pánve marinádu. Kuřecí maso potřeme směsí s cukru, octa a soli. Vložíme do marinády na mírný oheň. Postupně přidáme ještě 1 lžíci cukru, dezertní víno a opepříme. Necháme na ohni tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne. Pak přidáme směs, kterou jsme kuře předtím potírali. Prohřememe a lakované kuře podáváme. Vhodnou přílohou je rýže a dušená zelenina.