Postup přípravy receptu Lasagne po italsku:
Do větší pánve nalijeme olej a přidáme nakrájenou cibuli na jemno. Necháme chvíli smažit, potom přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, 4 minuty osmahneme a vložíme mleté maso. To necháme asi 10 minut opékat. Osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem a horkou vodou. Necháme dusit 30 minut. Potom přidáme pasírovaná rajčata a 10 minut povaříme.
Příprava bešamelu: do kastrolu dáme máslo a rozpustíme, pak přidáme mouku, zamícháme a zalejeme studeným mlékem. Za stálého míchání přivedeme do varu. Vznikne bílá krémová omáčka, kterou podle chuti osolíme. Do keramické nebo skleněné misky na dno nalijeme bešamel (asi 1 sběračku) a naskládáme suché nevařené lassaně, na ně vrstvujeme trochu masa a znovu bešamel. Tak naskládáme dvě vrstvy. Naposledy dáme lassaně, dolijeme zbytkem bešamelu a přidáme nastrouhaný sýr. Pečeme v troubě 20 minut při teplotě 220 °C.