Postup přípravy receptu Lasagne s chřestem a slaninou:
Na olivovém oleji zpěníme najmeno nakrájenou cibulku a přidáme na malá asi 3 mm tenká kolečka nakrájeného chřestu (já krájím od špičky asi tak do poloviny nohy spodky bývají tvrdé), a zhruba 5 minut restujeme, pak jenom lehoulince podlejeme vodou a dalších 10 minut dusíme. Osolíme. Mezitím nakrájíme na jemné nudličky slaninu, přihodíme na chřest a zhruba minutku orestujeme. Odstavíme z ohně. Mezitím připravíme zapékací misku, kterou vymažeme máslem, potřeme bešamelem, dáme lasagne (buď předem uvařené nebo čerstvé, jemně navlhčené vodou) na to vrstvíme trochu chřestu, lasagní, bešamel, lasagně, chřest, lasagne, bešamel a tak postujeme, až do poslední vrstvy, kdy dáme pouze bešamel a posypeme hodně parmezánem. Přidáme lístečky másla a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 20 minut na 180-200 °C (záleží na troubě). Lasagne jsou hotové, když je parmezán na povrchu do zlatova opečený.