Postup přípravy receptu Lasagne s hovězím sugem:
Nejprve si přpravíme sugo: Na oleji osmahneme na drobno nakrátou cibuli, přidáme strouhaný česnek a mleté maso. Restujeme, až se nám maso rozbrobí, přidáme strouhanou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme trošku oregána, bazalky, petrželové nati, rozmarýnu a tomatový protlak. Důkladně promícháme, zalejeme trochou vody a dusíme asi 40 minut (doléváme vodu dle potřeby, ale nakonec musí být maso vydušené téměř bez šťávy).
Teď si připravíme bešamel: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem do středněhusta. Bešamel dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, oreganem, rozmarýnem, bazalkou, petrželovou natí, pepřem a vegetou.
Pekáček potřeme máslem, pak bešamelem, položíme vrstvu lasagní, vrstvu masového suga. Na sugo opět
bešamel, lasagne, sugo, bešamel... Vrstvy střídáme a končíme vrstvou lasagní ( celkem 4 vrstvy lasagní). Poslední vrstvu lasagní posypeme strouhaným sýrem a dáme péct (horkovzduch, 200 stupňů). Po půl hodině zalejeme lasagne smetanou a pečeme další půlhodinu.
Nyní můžeme podávat. Dobrou chuť!