Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lasagne s jablky:
100 g slaniny
| 1 cibule
| 2 stonky řapíkového celeru
| 2 lžíce oleje
| 500 g mletého masa
| majoránka, rozmarýna
| po 125 ml jablečné šťávy a vývaru
| 500 g oloupaných rajčat (konzerva)
| sůl, pepř, muškátový oříšek
| 60 g mouky
| 60 g másla
| 750 ml mléka
| 3 navinulá jablka
| 12 předvařených lasagní
| 150 g mozzarelly (v plátcích)
| 100 g strouhaného ementálu
Postup přípravy receptu Lasagne s jablky:
Slaninu, cibuli a celer nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme na rozpáleném oleji a cibuli s celerem na něm osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání vidličkou opékáme, až začne dostávat kůrku. Pak maso ochutíme sušenými bylinkami, přilijeme jablečnou šťávu, vývar a rozmačkaná rajčata, osolíme a opepříme. Vše promícháme. V nezakrytém kastrolu zvolna dusíme na mírném ohni asi 10 min. Na rozpuštěném másle osmahneme mouku a do jíšky vmícháme mléko. Na velmi mírném ohni necháme asi 10 minut povařit. Bešamelovou omáčku ještě osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu lasagní a jablek. Na ně rozložíme mleté maso a přelijeme bešamelem.
Fotky receptu Lasagne s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!