Postup přípravy receptu Lasagne s lečem a salámem:
Bešamel: Mléko zahřejeme a zahustíme kupovanou jíškou (hustota krému).
Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na troše olivového oleje, přidáme nakrájené salámy na čtverečky, osolíme, opepříme, po orestování přidáme lečo a podusíme, dochutíme čerstvým oreganem a prolisovaným česnekem.
Vrstvíme v tenkých vrstvách do pekáče. První vrstva bešamel, na to lasagne (nevaříme předem), opět bešamel, salámová směs, tvrdý sýr, bešamel, lasagne, bešamel, salámová směs, sýr a pořád dokola, končíme bešamelem, který posypeme sýrem. Dáme do trouby zapéct na 40 – 45 minut na 180 °C. Po vytažení z trouby necháme chvíli odpočinout, aby se nerozpadly.