Použité suroviny receptu Lasagne s masem a zeleninou:
300 g lasagnových plátů
| 500 g mletého masa
| olej
| 3 mrkve
| 1/4 středního celeru
| bujon
| 0,75 l rajčatové šťávy
| 2 lžičky sušené bazalky
| 200-300 g tvrdého sýra
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Lasagne s masem a zeleninou:
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou cibuli. Než začne růžovět, přidáme maso a opečeme. Přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, chvíli společně podusíme. Osolíme, opepříme, zalijeme rajčatovou šťávou, přidáme bujon a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku. Musí vzniknout hmota konzistence omáčky (ne moc hustá).
Na dno pekáče dáme trochu masové omáčky a na ni naskládáme lasagne. Přimáčkneme je a zalijeme další omáčkou. Takto vrstvy střídáme, končíme omáčkou. Posypeme ji strouhaným sýrem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 30 minut. Pak odkryjeme a necháme ještě chvíli v troubě do zezelátnutí povrchu.
Po vytažení z trouby necháme asi 15 minut stát a pak krájíme na porce.