Postup přípravy receptu Lasagne s mletým jehněčím masem:
Parmazán nastrouhejte. Mozzarellu nechejte okapat a nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nadrobno nakrájejte. Očistěte polévkovou zeleninu. Oloupanou cibuli a česnek odděleně najemno nakrájejte a nechejte zesklovatět na mírně rozehřátém oleji. Přidejte dobromysl, rajčatový protlak a mleté jehněčí maso. Opékejte, až se maso drolí. Přimíchejte rajčata a upravujte do zhoustnutí. Osolte, opepřete a nechejte téměř vychladnout. Na omáčku rozehřejte máslo. Zasypte moukou a připravte světlou jíšku. Přilijte mléko, do hladka rozmíchejte a povařte. Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Nechejte téměř vychladnout. Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů a plynovou na 3. stupeň). Dno mělké zapékací nádoby zalijte malým množstvím omáčky a střídavě klaďte vrstvu mletého masa a lasagne, každou vrstvu vždy osolte a zalijte omáčkou. Končete vrstvou lasagne, na níž rozložte mozzarellu. Zapékejte 45 minut, až povrch zezlátne.