Postup přípravy receptu Lasagne s mletým masem a rajskou omáčkou :
Nejdříve si připravte bešamel: v rendlíku rozpusťte máslo, přidejte mouku a potom přilévejte za stálého míchání mléko, aby se nevytvořily hrudky. Ochuťte solí, troškou muškátového oříšku a přiveďte k varu. Nechte povařit asi 2 minuty, ale stále krém míchejte, aby se nepřipálil.
Připravte omáčku: na pánvi osmahněte dozlatova česnek se slaninou nakrájenou na malé kostičky. Přidejte očištěné a pokrájené artyčoky na proužky a chvilku je restujte. Pak přilijte víno, nechte ho vypařit a na závěr přidejte pokrájenou bazalku.
Vmíchejte artyčokovou omáčku do bešamelu. Vymastěte pekáček trochou másla a nejdříve nalijte slabou vrstvu bešamelu, posypte strouhaným sýrem a na tuto vrstvu poklaďte lasagne. Takto vrstvením pokračujte, až budete mít pekáček plný. Poslední vrstvu zakončete vrstvou bešamelu a na závěr bohatě posypte sýrem. Pečte v troubě při 200/220°C asi 30 minut. Před podáváním nechte odpočinout cca 10 minut.