Postup přípravy receptu Lasagne se žampiony a rajčaty:
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme mlékem, necháme 8-10 minut provařit. Přilijeme smetanu, dochutíme vegetou a solí a za stálého míchání ještě vaříme, dokud nevznikne hustá bílá omáčka. Do zapékací mísy nalijeme část zchladlé omáčky. Na ni položíme nevařené plátky lasagní a poklademe je silnějšími plátky rajčat a posypanými nasekanou bazalkou a nadrobno nakrájeným česnekem. Položíme vrstvu očištěných nakrájených žampionů a nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku. Eidam a mozzarellu nastrouháme najemno a smícháme. Připravenou vrstvu posypeme částí nastrouhaného sýra, zalijeme bešamelem, položíme plátky lasagní a postup opakujeme do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvu tvoří lasagne přelité bešamelem a posypané sýrem. Lasagne vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40-50 minut.