Postup přípravy receptu Lasagne zapečené se špenátem:
1. Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Čerstvý špenát nejdříve důkladně omyjeme a spaříme vařící vodou. Necháme okapat a listy nahrubo překrájíme.
2. Mražený špenát necháme povolit a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. V kastrolu zpěníme na oleji česnek a cibuli, přidáme špenát a na mírném plameni krátce osmahneme.
3. Osolíme, opepříme, vmícháme usekané bylinky a odstavíme z ohně. V misce promícháme smetanu s ricottou a kysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
4. Zapékací misku vymažeme máslem nebo olejem. Uvařenými a scezenými lasagnemi zakryjeme dno, překryjeme špenátovou náplní, přelijeme částí smetanové směsi, posypeme trochou strouhaného parmazánu a střídavě vrstvíme lasagne se špenátem, smetanou a parmazánem až do vyčerpání ingrediencí. Poslední vložíme vrstvu lasagní, pokapeme je trochou rozpuštěného másla a poklademe plátky mozzarelly.
5. Pečeme v předehřáté troubě při 180-200 stupních asi 30-40 minut, dozlatova.