Postup přípravy receptu Lasaně s masem a bešamelem :
Na oleji krátce obděláme maso, jde nám hlavně o to aby nebylo v kuse. Přimícháme lečo, zeleninu, kečup, sůl a pepř (to už nemusíme vařit) a dáme zatím stranou. Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a minutku promícháme a metličkou zašleháme mléko. Vznikne nám bešamel, který také dáme zatím stranou.
Použijeme lasaně, které se nemusí vařit, ale i tak nalijeme do vysokého plechu vařící vodu a lasaně do ní asi na pět minut namočíme.
Pekáček si vymažeme sádlem, položíme první vrstvu lasaní, nandáme ve slabé vrstvě maso, bešamel a takhle pokračujeme. Poslední vrstva musí být maso a bešamel, popř. kečup.
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 35- 40 minut odkryté. Jestli máte rádi sýr, tak před koncem pečení si ho můžete na lasaně nastrouhat a nechat zapéct.