30 g másla
| 1 vejce
| 1 středně velká cibule
| hladká mouka
| polévkové koření /nejlépe harmonie chuti/
| čerstvá petrželka nebo pažitka
| trochu strouhaného sýru
Postup přípravy receptu Lázeňská polévka:
Z másla a hladké mouky uvaříme světle růžovou jíšku, odstavíme a přidáme 1 vejce, které spolu s jíškou trochu promícháme, aby se utvořily knedlíčky. Vrátíme zpět na kamna a přidáme asi 1 l vody. Promícháme a jakmile začne polévka vařit, přidáme nakrájenou cibuli na půlměsíčky a přisypeme polévkové koření a pepř. Se solí jen opatrně, koření je již slané. Vaříme asi 10 minut a občas promíchneme. Do hotové polévky přidáme petrželku nebo pažitku. Můžeme též přidat až na talíři trochu strouhaného sýru.
Fotky receptu Lázeňská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!