Použité suroviny receptu Ledová jahodová polévka se zmrzlinou:
500 g jahod
| 1 vanička vanilkové zmrzliny
| 3 dl suchého bílého vína
| 2 dl vody
| 1 sáček vanilinového cukru
| 2-3 lžíce pudinkového prášku s jahodovou příchutí
| citronová šťáva na dochucení
Postup přípravy receptu Ledová jahodová polévka se zmrzlinou:
Pět jahod nakrájíme na malé kostičky a použijeme na ozdobu. Vodu, víno, cukr a zbylé jahody přivedeme k varu, přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v troše studené vody a povaříme 3 minuty. Odstavíme z ohně, rozmixujeme dohladka, podle chuti dosladíme a okyselíme citronovou šťávou (polévka by měla být kyselejší) a uložíme na 3 hodiny do chladničky. Podáváme ve vychlazených miskách s kopečkem vanilkové zmrzliny a kostičkami jahod.
Fotky receptu Ledová jahodová polévka se zmrzlinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!