Postup přípravy receptu Lehká terina z králíka s estragonem :
Odstraníme z králíčího masa tuk. Maso dáme do hrnce a pořádně ho tam upěchujeme. Nalijeme víno a 25 cl vody, přidáme provensálské koření, bujónovou kostku, sůl a pepř. Zahřejeme a po prvním varu, snižíme teplotu, přikryjeme a necháme táhnout 30 minut.
Vyndáme maso z vývaru a necháme vychladnout. Profiltrujeme vývar přes jemný cedník.
Necháme nabobtnat želatinu ve studené vodě, vyždímáme v dlani a dáme ji do vypláchnutého hrnce, kde už je přefiltrovaný vývar. Zahříváme a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Případně dochutíme a necháme úplně vychladnout.
Obereme maso a nakrájíme ho na větší kusy. Naskládáme tyto kousky do porcelánové či keramické nádoby (mísy, či kastrolu, atd.) o objemu asi 1,3 l a průběžně přidáváme nakrájený estragon (asi 2 polévkové lžíce). Na naskládané maso nalijeme aspik, necháme úplně vystydnout, zakryjeme a dáme minimálně na 6 hodin do lednice.