půl zelné hlávky
| 250 g kořenové zeleniny
| 1 velká cibule
| 1 hlavička česneku
| půl řapíkatého celeru
| 2,5 litru vody
| divoké koření
| 1 paprička chilli
| 3 lžíce rajského protlaku
| 3 větší rajčata
| sůl
| 3 lžíce octa
| pepř
| pažitka
| petrželka
Postup přípravy receptu Lehká zelná polévka:
Hlávku zelí a zbývající očištěnou zeleninu dáme vcelku vařit do studené vody do tlakového hrnce. Povaříme asi půl hodiny, poté přidáme koření, rozdrcenou papričku chilli, protlak a na osminky nakrájená rajčata. Ještě asi půl hodiny zvolna vaříme, na závěr osolíme, okyselíme a přecedíme. Uvařenou zeleninu nahrubo nakrájíme, upravíme ji na hluboké talíře a podáváme zalitou vývarem. Na závěr opepříme čerstvě mletým pepřem a ozdobíme pažitkou a petrželkou. Polévka je znamenitá i zastudena.
Fotky receptu Lehká zelná polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!