bílý pepř
| sůl
| 750 ml vývaru z kostky
| 130 g žampionů
| 100 g šlehačky
| 2 lžíce másla
| 4 žluté papriky velké
| petrželka čerstvá
| trochu tymiánu čerstvého
Postup přípravy receptu Lehká žlutá polévka:
Papriky zbavíme zrníček, tři papriky rozkrájíme na kostky a necháme je ve vroucím vývaru 15 minut vařit.
Zbylou papriku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém másle. Ochutíme solí i pepřem, přidáme papriku a dvě minuty ji podusíme.
Vývar s paprikou rozmixujeme, vmícháme žampiony s orestovanou paprikou a uvedeme do varu. Podle chuti osolíme i opepříme a polévku zjemníme smetanou.
Lehkou žlutou polévku rozdělíme do talířů a posypeme lístky tymiánu a petrželky.
Fotky receptu Lehká žlutá polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!