Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehký jáhlový dezert:
1 hrneček jáhel
| sůl
| 2 hrnečky sušené ovoce meruňky nesířené, nebo broskve, rozinky
| hřebíček nebo kousek vanilkového lusku
| skořici nebo badyán
| 2 lžičky škrobu
| kakao
Postup přípravy receptu Lehký jáhlový dezert:
Hrneček jáhel propláchneme pod vodou a vaříme obvyklým způsobem, tj. třikrát spařujeme před samotným vařením. Jáhly vaříme s vodou asi 20 minut v poměru 1:3 se špetkou soli. Připravíme si sušené ovoce (meruňky nesířené, nebo broskve, rozinky) a vaříme ve vodě (2 hrnečky) do měkka se špetkou soli. Můžeme přidat pár hřebíčků nebo kousek vanilkového lusku, skořici nebo badyán. Rozmixujeme na kaši. V trošce vody rozmícháme škrob a vlijeme do rozmixovaného ovoce. Tuto směs povaříme 3 minutky, měla by být krémové konzistence. Uvařené jáhly nabereme "zmrzlinovým kopečkovačem" na talířky a přelijeme sladkou směsí. Ozdobíme špetkou kakaa nebo můžeme zakápnout mirinem. Jáhly jsou výborné pro žaludek a mají stabilizující energii.
Fotky receptu Lehký jáhlový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!