Postup přípravy receptu Lehký piškot s jahodovým krémem:
Žloutky (přidáme malinko vlažné vody) utřeme s cukrem a olejem do pěny. Po částech střídavě přidáváme mouku prosetou s práškem do pečiva a ušlehaný tuhý sníh z bílků. Upečeme na pečícím papíru.
Vychladlé piškotové těsto potřeme jahodovým krémem:
ušleháme do pěny 25 dkg másla a 15 dkg moučkového cukru
obsah 1 jahodového kompotu (jahody rozmačkáme) smícháme s 1 lžící jahodového pudinku a uvaříme dohusta za pečlivého míchání
jahodový pudink necháme vychladnout a po částech zašleháme do máslového krému
Na krém můžeme naskládat nakrájené čerstvé jahody. Na povrch krému nastrouháme čokoládu na vaření. Necháme v chladu ztuhnout, pak krájíme na řezy.
Fotky receptu Lehký piškot s jahodovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!