Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehký rybí krém z mořských ryb:
1 kg rybí kostry (z mořských ryb)
| mrkev, celer, petržel, cibule
| 200 g filet z tresky
| 150 g olivového oleje
| 100 g másla
| 1 ks středně velkého řapíkatého celeru
| 1 bulva fenyklu
| 400 g loupaných brambor
| 3 dcl bílého vína
| 100 g šalotky
| 2 polévkové lžíce koriandru
| sůl, bílý mletý pepř, zeleninový bujón nebo vegeta
| 30 g čerstvého zázvoru
| 3 dcl smetany (33%)
Postup přípravy receptu Lehký rybí krém z mořských ryb:
Rybí kostry vložíme do 2 litrů vody, přidáme celer, mrkev, cibuli a připravíme pozvolným vařením rybí vývar.
Šalotku posekáme najemno, zpěníme na části olivového oleje a másla, přidáme pokrájený řapíkatý celer, fenykl a brambory zalijeme vínem a necháme zredukovat. Pak přilejeme rybí vývar a vařime až je zelenina měkká.
Ponorným mixérem vše rozmixujeme dohladka a ještě procedíme přes husté síto. Je-li polévka přiliš řídká přihustíme jí jemně instantní jíškou. Polévku dochutíme solí pepřem a vegetkou. Přilijeme smetanu, přidáme sekaný koriandr a nastrouhaný zázvor. Filety z tesky osolíme a opepříme a zprudka opečeme na olivovém oleji, hotové vkládáme jako jednotlivé porce do talířů a zaléváme hotovou polévkou. Sýrové toustíky jsou vhodnou přílohou k této lehké polévce.
Fotky receptu Lehký rybí krém z mořských ryb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!