Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
![4.33/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.33/10, hlasovalo 3 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním:
čerstvá sezonní zelenina - jarní cibulky, cuketa, ředkvička, kedlubna, hrášek, karotka s natí
| 2 lžíce olivového oleje, nejlépe bio
| mořská sůl a lžíce zeleninového biobujonu na dochucení
| jedlé kvítky (sedmikrásky) na ozdobu
| NA NOČKY
| 100 g hladké celozrnné špaldové biomouky
| 1 biovejce
| sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky a strouhaný muškátový oříšek na dochucení
Postup přípravy receptu Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním:
1. Všechny suroviny na nočky smíchejte se 40 ml studené vody. Řádně propracujte a nechte 15 až 20 minut stát.
2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou zeleninu.
3. Smažte minutu dvě, zalijte asi
litrem vroucí vody, přidejte bujon, sůl
a povařte nejdéle deset minut, abyste zelenině zachovali živiny i barvy.
4. Nočky zavařujte rovnou do vroucí polévky; vykrajujte je lžičkou, případně protlačujte přes lis na halušky. Povařte tři až pět minut, dochuťte a ozdobte.
Fotky receptu Lehký zeleninový vývar se špaldovým kapáním:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!