Postup přípravy receptu Lehoučké tiramisu:
Smetanu ke šlehání se ztužovačem vyšleháme v tuhou šlehačku, přidáme pomazánková másla /nejlepší jsou Choceňská/. Šleháme a postupně přidáváme vanilkový cukr a krupicový cukr. Výsledkem je hladká, sladká hmota.
Třetinu této hmoty nalijeme do dortové či jiné formy vyložené igelitovým sáčkem nebo potravinářskou fólií.
Připravíme si do hrnečku silnou kávu se lžičkou rumu, kde namáčíme piškoty a pokládáme je na hmotu do formy.
Střídavě lijeme do formy hmotu a pokládáme piškoty, končíme vrstou hmoty, kterou jemně poprášíme kakaem /ne grankem/ a necháme vychladit - nejlépe do druhého dne, ale pokud to ostatní členové rodiny nevydrží, tak alespoň 3 hodiny.
Dobrou chuť!