Použité suroviny receptu Lenčiny jahodové knedíky:
300 g jahod
| podle potřeby smetana
| 2 lžíce cukru
| 300 g tvarohu
| 6 lžic hladké mouky
| 1 vejce
| 1 žloutek
| 1/4 lžičky prášku do pečiva
| trochu soli
Postup přípravy receptu Lenčiny jahodové knedíky:
Jahody omyjeme a odtrhneme stopičky. Celé vajíčko rozšleháme společně se žloutkem. Mouku promícháme s práškem do pečiva a malou špetkou soli. Tvaroh pečlivě rozetřeme, přidáme do něho mouku a rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Z hotového těsta si uděláme válec ze kterého odkrajujeme placičky na které klademe jahody a velmi pečlivě zalepujeme. Připravené jahodové knedlíky házíme do vařící mírně osolené vody a vaříme přibližně pět minut. Podáváme se smetanou a cukrem, případně můžeme polévat máslem.