1 kg brambor
| 500 g kyselého zelí
| 30 ml oleje
| 1/2 lžičky kmínu
| 1 cibule
| mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Lepenec:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Potom k cibuli přidáme 300 g na nudličky pokrájeného zelí a udusíme doměkka. Potom přidáme scezené brambory, zbytek pokrájeného zelí, dochutíme solí a nemícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut ve vyhřáté troubě zapékat. Podáváme k pečenému masu, chutná s jelitovým prejtem nebo jako příloha k jiným zabijačkovým specialitám
Fotky receptu Lepenec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!