Použité suroviny receptu Lesní ovoce zapečené v bílé čokoládě:
300 g různého lesního ovoce
| strouhanou kůru dobře omytého citronu
| 100 g bílé čokolády
| 150 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Lesní ovoce zapečené v bílé čokoládě:
Ovoce rozdělíme do malých zapékacích misek nebo vsypeme do jedné větší. Posypeme citronovou kůrou a dáme minimálně na půl hodiny do lednice. Mezitím nalámeme čokoládu do misky. Smetanu zahřejeme v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalejeme na čokoládu. Necháme asi tři minuty stát a pak mícháme, dokud se bílá čokoláda nerozpustí. Směs necháme krátce odstát, aby trochu zhoustla. Gril v troubě zapneme na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozpalujeme. Čokoládovou smetanou přelijeme vychlazené ovoce, posypeme moučkovým cukrem a šup pod gril. Zapékáme dokud povrch nezezlátne, bude to trvat zhruba tři minuty.
Fotky receptu Lesní ovoce zapečené v bílé čokoládě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!