1/2 kg čerstvých a hodně zralých rajčat nakrájených na kousky
| 4 nasekané stroužky česneku
| 6-8 čerstvých listů nebo 2 lžíce sušené bazalky
| 2 lžíce hnědého cukru
| 1 lžička soli
| čerstvě mletý černý pepř
| nasekaná petržel, příp. kopr
Postup přípravy receptu Letní rajská polévka :
Rajčata, česnek a bazalku dáme do hrnce nebo do vysoké pánve. Přikryjeme a vaříme na středním plameni 10-15 minut nebo dokud rajčata nezměknou. Odstavíme z ohně a ochladíme. Vyjmeme bazalku a polévku rozmixujeme do hladkého pyré. Středně velkým cedníkem přecedíme zpět do původní nádoby a ochutíme hnědým cukrem, solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti. Před podáváním prohřejeme. Posypeme petrželkou, příp. koprem.
Fotky receptu Letní rajská polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!