Postup přípravy receptu Lilek plněný kuskusem:
Lilky podélně rozpůlíme, dužinu vydlabeme, nakrájíme ji na drobné kostičky a zakapeme citrónovou šťávou. Vydlabané lilky posolíme a dáme stranou.
Mezitím připravíme kuskus podle návodu na obalu (použijeme hovězí vývar nebo vývar z masoxu). Sušené houby namočíme do studené vody.
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli a česnek, po chvíli přidáme dužinu lilku a orestujeme. Houby scedíme, osušíme, posekáme a přidáme je do pánve. Směs přendáme do mísy, přidáme kuskus, na proužky nakrájená, okapaná sušená rajčata a nahrubo nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a přidáme sušenou bazalku.
Naplníme půlky lilků, které jsme otřeli papírovou utěrkou a vytřeli olejem, a pečeme v troubě rozehřáté na 180°C asi 40-45 minut. Po deseti minutách povrch vydatně zakapeme olivovým olejem (vyplatí se nešetřit, nejméně půl lžíce kvalitního oleje na porci).