Postup přípravy receptu Lilky s náplní ze zeleniny a rýže:
Lilky rozpůlíme, vydlabeme dužinu a pokrájíme ji na kostky. Půlky plodu uvnitř osolíme a necháme půl hodiny odležet. Troubu předehřejeme na 180°C.
Mouku opražíme na 4 lžících oleje, zalijeme mlékem a vývarem a povaříme asi 3 minuty. Stáhneme z plotny a ochutíme sýrem a petrželkou, solí a pepřem. Česnek nasekáme, papriku a cibulky nakrájíme na kostičky. Artyčoky rozkrájíme na nudličky. Česnek a kostky lilku opečeme na 2 lžících oleje, osolíme, opepříme a smícháme s rýží, cibulkami a paprikou. Náplň vložíme do lilků a ty dáme do zapékací formy. Poklademe artyčoky, přelijeme omáčkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut. Posypeme strouhankou osmaženou na másle a podáváme.