Z citronové šťávy, soli a pepře připravíme marinádu a vmícháme lístky tymiánu. Lilky omyjeme, očistíme a pak příčně nakrájíme asi na 40 plátků. Ty potřeme marinádou a nepřikryté necháme asi 60 minut rozležet.
Olivy nahrubo posekáme a fetu rozmačkáme. Oboje smícháme s jogurtem, petrželkou, solí a pepřem. Lilky vyjmeme a necháme okapat. Grilujeme je asi 10 minut na nepříliš rozehřátém grilu, při grilování obracíme.
Polovinu lilkových plátků potřeme sýrovou směsí, poklademe zbylými plátky lilků a lehce přimáčkneme.
Můžeme podávat s tymiánem a chlebovou plackou. Plátky mohou být výbornou přílohou ke grilovanému masu nebo součástí zeleninové mísy.
Fotky receptu Lilky se sýrovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!