Postup přípravy receptu Linguine s datlovým pestem:
Na datlové pesto oloupeme a najemno nasekáme česnek. Piniová semínka také najemno posekáme. česnek i piniová semínka smícháme se zeleninovým vývarem, 3 lžícemi olivového oleje, parmazánem, čerstvým oreganem a petrželkou. Datle vypeckujeme, nahrubo nasekáme a přidáme do pesta. Osolíme, opepříme. Výrazně ochutíme římským kmínem a mletou paprikou.
Linguine uvaříme na skus v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Listy červenolisté čekanky opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
Jehněčí svíčkovou osolíme, opepříme a po všech stranách asi 6 minut opečeme na rozehřátém zbývajícím oleji. Maso by mělo zůstat uvnitř narůžovělé. Pokud na stisk prstu pruží a povrch se ihned opět vyrovná, je maso správně pečené. Pokud už nepruží, je maso zcela propečené.
Nudle scedíme a necháme na sítu okapat. Dáme je do mísy, promícháme s čekankou a připraveným pestem. Jehněčí svíčkovou nakrájíme na plátky a upravíme na nudle. Ozdobíme bylinkami a podáváme.